Nieuws

Najaarsbijeenkomst stichting de Oerakker goed bezocht

Op 19 november vond de najaarsbijeenkomst van de stichting de Oerakker plaats in Wageningen. De 44 deelnemers discussieerden over verschillende ontwikkelingen op het gebied van behoud van oude rassen. Neil Munro van Heritage Seed Library gaf een interessante lezing over dit werk in Engeland.

Stichting De Oerakker, waaronder het Eeuwig Moes Netwerk valt, is een organisatie waar initiatieven, die bezig zijn met het behoud en gebruik van oude rassen en gewassen. Elk jaar wordt er een bijeenkomst georganiseerd in Wageningen.

In de bijeenkomst van 19 november 2014 werden presentaties gegeven over o.a. activiteiten in Friesland, ontwikkelingen op het gebied van oude granen en regelgeving rond amateurrassen. Een belangrijk onderdeel in de bijeenkomst was de discussie over de te nemen volgende stappen wat betreft de organisatie van de stichting en het netwerk. Hierbij was de lezing van Neil Munro van de Heritage Seed Library uit Ryton-on-Dunsmore, Engeland inspirerend. Deze organisatie is 40 jaar bezig met het verzamelen, vermeerderen en verspreiden van ‘heirloom’ rassen en heeft 6500 leden.


(Bron foto: CGN)