Nieuws

Nieuw cursusmateriaal melkveehouderij

Koeien op stal - Eddy Teenstra via WUR Brandportal
Bron foto: Eddy Teenstra (© Eddy Teenstra)
Samenvatting
  • Onderwerp
    e-learning huisvesting
  • Interessant voor
    Melkveehouders, groen onderwijs
Meer informatie
Aeres, Roodbont en Groen Kennisnet presenteren nieuw cursusmateriaal voor het groene onderwijs. In het recent toegevoegde hoofdstuk komen de laatste inzichten over de huisvesting van melkvee aan bod.

Cursusmateriaal melkveehouderij

Op de groen kennisnet wiki omgeving zijn verschillende - gratis te volgen - e-learnings te vinden voor het groene onderwijs en de beroepspraktijk. In het diverse aanbod komen telkens andere aspecten aan bod. Op dit moment zijn er 8 verschillende cursussen beschikbaar die specifiek ontwikkeld zijn voor de melkveehouderij. Denk hierbij aan beweiding, rundveevoeding, diergezondheid en bodembeheer. Bekijk het complete aanbod aan leermateriaal op de pagina cursusmateriaal veehouderij.

e-learning

De nieuwste toevoeging aan het cursusaanbod voor de melkveehouderij is de e-learning huisvesting. In zes hoofdstukken leer je alles over staltypen, bedrijfsopzet, stalklimaat en mestverwijdering. De ontwikkelingen op het gebied van huisvesting zitten in een stroomversnelling, en in deze cursus zijn recente inzichten meegenomen. Je leert je wat stal toekomstbestendig maakt.

Samenwerking

Verschillende partijen hebben bijgedragen aan de ontwikkeling van het online cursusmateriaal dat via de pagina’s Cursusmateriaal veehouderij van Groen Kennisnet ontsloten wordt. Het online cursusmateriaal is in samenwerking met Aeres, Roodbont, DTC, CRV, SDDDC en CIV Agri&Food tot stand gekomen.