Nieuws

Nieuw dossier: Consumenten in de hoofdrol bij korte ketens

Er is een nieuw dossier gepubliceerd: 'Consumenten in de hoofdrol bij korte ketens'. Belangrijke informatie voor ondernemen in korte ketens, vanuit het perspectief van de consument, wordt hierin ontsloten.

Als resultaat van een WURKS-project 'Consumenten in de hoofdrol bij korte ketens' is een nieuw dossier over korte ketens gepubliceerd. Het dossier is samengesteld door Groen Kennisnet in samenwerking met onderzoekers en docenten van Wageningen University and Research. In het dossier vind je informatie op het gebied van ondernemen in korte ketens binnen de voedselketens.

Succesvol korte ketenondernemer

Ondernemers willen steeds vaker in korte ketens stappen: de afstand tussen producent en consument wordt hiermee verkleind. Bekende voorbeelden zijn boerderijwinkels of het leveren van groentepakketten. Maar hoe word je een succesvol korte ketenondernemer?

In de praktijk komen veel ondernemers voor uitdagingen te staan. Harry Kortstee, onderzoeker op het gebied van business innovatie, duurzaamheid en ondernemerschap heeft in het dossier een aantal thema's samengesteld waarin belangrijke aspecten aan bod komen. Het begrijpen en beïnvloeden van consumenten is een essentieel onderwerp in het dossier.

Daarnaast wordt veel aandacht besteed aan het ontwikkelen van een gezond businessmodel voor de korte ketenondernemer. Een onderscheidend concept is nodig voor een gunstige concurrentiepositie.

Wil je meer weten over succesvol ondernemen in korte ketens? Neem dan een kijkje in het dossier 'Consumenten in de hoofdrol bij korte ketens'. Hier vind je niet alleen theorie, een voorzet voor een lesmodule opzet, maar ook voorbeelden van succesvolle korte ketenondernemers.

Voorbeelden uit de praktijk

In het dossier worden voorbeelden van korte ketenondernemingen uit de praktijk omschreven of weergeven in video's. Verschillende verdienmodellen worden geïllustreerd en ervaringen uit de praktijk worden gedeeld. We geven een eerste impressie:

(Bron foto: Wageningen University & Research)

Links

(3)