Nieuws

Nieuw dossier Droogte op Groen Kennisnet

Vanaf vandaag kun je op Groen Kennisnet het nieuwe dossier Droogte raadplegen. In het dossier vind je informatie en relevante kennisbronnen over droogte in de natuur, landbouw en samenleving. Ook vind je er tips over wat je kunt doen in tijden van droogte.

De afgelopen jaren kampt Nederland met droge zomers, waarvan 2018 een uitzonderlijk droog jaar was. Aanhoudende droogte heeft veel impact op de natuur en de samenleving en de economische gevolgen van droogte kunnen groot zijn. Lees in het nieuwe dossier Droogte van Groen Kennisnet alles over droogte in Nederland.

Natuur en samenleving

Zo vind je in het dossier informatie over de verdringingsreeks bij watertekort en lees je over de gevolgen van droogte op hoogveen, bos en natuurterreinen. Daarnaast wordt er via het dossier ook veel informatie ontsloten over droogte in de stad, vind je er informatie over bodemdaling of het aanleggen van prairietuinen en staan er handige tips voor waterbesparing in tijden van droogte.

Landbouw

Ook de landbouw heeft een plek in het dossier. Lees bijvoorbeeld over wat droogte betekent voor de akkerbouw en wat droogte voor gevolgen heeft voor de weidegang van vee en het aanleggen van rantsoen. Naast alle links naar interessante vakbladartikelen, onderzoeksrapporten en belangrijke webpagina’s wordt er in het dossier ook een leuke selectie leermaterialen over droogte ontsloten en vind je er interessante video’s over droogte.

(Bron foto: Ulrike Leone via Pixabay)

Links

(2)