Nieuws

Nieuw in de collectie: bijna 90.000 artikelen van natuurtijdschriften.nl

Bos
Bron foto: Freek Frederix, Loofbos (Shutterstock)
Samenvatting
  • Onderwerp
    Natuurtijdschriften
  • Interessant voor
    Terreinbeheerder, Hovenier / Groenvoorziener
Bekijk de bronnen
De kennisbank van Groen Kennisnet is dankzij Naturalis Biodiversity Center 88.253 items rijker. Dit zijn artikelen uit meer dan 80 verschillende natuurtijdschriften.

Voor wie graag door de archieven van de Nederlandse natuurtijdschriften bladert is natuurtijdschriften.nl hét platform. Deze website heeft een omvangrijke collectie aan kwaliteitsbladen over biodiversiteit en geodiversiteit en is een samenwerking tussen Naturalis en bijna 40 partnerorganisaties. De artikelen uit deze tijdschriften zijn nu ook te vinden via de zoekbox op Groen Kennisnet.

Tonny de Wit, Naturalis: “Door de samenwerking met Groen Kennisnet hopen we het bereik van de artikelen in Natuurtijdschriften nog verder te vergroten, en zo de kennis over en liefde voor de natuur nog verder te verspreiden.”

Wat zit in deze collectie?

In de natuurtijdschriften.nl collectie vind je ruim 80 verschillende natuurtijdschriften.

Veel van de deelnemers aan het platform zijn soortenorganisaties. Zij geven tijdschriften als Schubben & Slijm, Vlinders en de Zweefvliegennieuwsbrief uit. Daarnaast zijn er ook algemene tijdschriften over de natuur van Nederland te vinden, zoals De Levende Natuur en juist bladen met een focus op een specifieke regio, zoals De Strandloper en Drentse vogels.

Bijzonder is ook de grote hoeveelheid informatie over geologie en bodem, uit bijvoorbeeld Gea, Grondboor & Hamer en Afzettingen, die vindbaar is geworden in onze kennisbank.

Doorzoek de collectie

Alle artikelen van natuurtijdschriften.nl zijn in de kennisbank van Groen Kennisnet te vinden. De kennisbank telt nu meer dan 450.000 bronnen. Wil je alleen zoeken in de collectie natuurtijdschriften? Vink dan in de zoekomgeving het filter “Collectie” Natuurtijdschriften aan. Opgeteld bij de collectie vakbladartikelen zijn er in Groen Kennisnet nu bijna 200.000 vrij toegankelijke artikelen beschikbaar!