Nieuws

Nieuw voorlichtingsmateriaal over dierproeven en proefdieren

Zowel de Stichting Informatie Proefdieren als Stichting Proefdiervrij hebben Wereldproefdierendag aangegrepen om nieuwe voorlichtingsproducten onder de aandacht te brengen.

Dierproeven voor dummies

Ter gelegenheid van Wereldproefdierendag vandaag (24 april) heeft Stichting Informatie Dierproeven (SID) een digitaal document opgesteld dat antwoord geeft op alle (basis)vragen over dierproeven, aldus de organisatie. Het document ā€˜Dierproeven voor dummiesā€™ is uitsluitend digitaal beschikbaar. Door de vele links kan men snel en eenvoudig door het document springen en gericht zoeken naar informatie. Alle belangrijke feiten en cijfers over dierproeven en proefdieren in Nederland zijn erin terug te vinden. Ook zijn er een aantal links naar informatieve filmpjes opgenomen.

App voor herkennen proefdiervrije cosmetica

De organisatie Stichting Proefdiervrij heeft een app ontwikkeld waarmee kopers van cosmetica in de winkel kunnen controleren of een cosmeticaproduct wel of niet proefdiervrij is. Met de app kunnen consumenten de streepjescode van een cosmeticaproduct inscannen en controleren of het product proefdiervrij is. De app is gratis verkrijgbaar in zowel de apple als de android uitvoering. In Nederland mogen geen dierproeven ten behoeve van cosmetica worden uitgevoerd, maar op Europees niveau is nog geen volledig verbod ingesteld. Daarom zijn er nog wel cosmetica in de Nederlandse winkels verkrijgbaar waarvoor bij de ontwikkeling proefdieren zijn gebruikt.


(Bron foto: Dierproeven voor dummies)