Nieuws

Nieuwe biobased verpakkingsmaterialen

Miscanthus siergras biobased
Bron foto: hjochen, Shutterstock
Samenvatting
  • Onderwerp
    biobased economy, verpakking, verpakkingsmateriaal, textiel
  • Interessant voor
    biobased professionals
Bekijk de bronnen
Op de website biobasedinkopen.nl kunnen aanbieders van biobased producten en inkopers elkaar vinden. Het is een initiatief van het Lectorenplatform Biobased Economy, uitgeverij Performis en diverse regionale overheden.

Tijdens de Nationale Biobased Conferentie op 5 september 2023 werden de 180 ondernemers, onderrzoekers en beleidsmakers bijgepraat over de laatste ontwikkelingen binnen de biobased economy. In acht parallelsessies werd dieper ingegaan op biobased bouwen, biobased textiel, biobased coatings, biobased verpakkingen en op de manier waarop onderwijs en bedrijfsleven samen kunnen werken om over voldoende, goed-geschoolde, medewerkers te beschikken. De conferentie werd georganiseerd door GoChem, het lectorenplatform Biobased Economy en ChemistryNL.

Biobasedinkopen.nl

Ook is deze dag biobasedinkopen.nl gelanceerd, een platform waarop aanbieders van biobased producten en inkopers elkaar kunnen vinden. Het platform wil een stevige boost geven aan het gebruik van biobased producten en is een initiatief van het Lectorenplatform Biobased Economy, uitgeverij Performis en diverse regionale overheden. Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief.

Biobased verpakkingen

Op velerlei terrein wordt er gewerkt aan nieuwe biobased verpakkingen. Denk aan Hemcell, die verpakkingen op basis van palmbladafval produceert, Green Serendipity met een Bioplastics Hub en vele mogelijke toepassingen van nieuwe biobased materialen, Eggxpert wat werkt aan nieuwe materialen op basis van eierenschalen en het tuinbouwbedrijf Vogelaar Vredehof wat experimenteert met nieuwe verpakkingen voor hard fruit en hierbij bijgestaan wordt door de Hogeschool Zeeland.

Door Karin Molenveld (WUR) en Marijke de Graaff (Paperfoam) werden de nieuwste beleidsontwikkelingen op het gebied van biobased verpakkingsmateriaal gepresenteerd.