Nieuws

Nieuwe koers lectoraat Grasland en Beweiding

Tijdens het netwerkevenement ‘Gras vaste grond onder je voeten’ op 5 september 2019 presenteerde het lectoraat Grasland en Beweiding van Aeres Hogeschool Dronten een nieuwe koers.

Grasland en beweiding zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden, maar beweiding is maar een van de vele functies van grasland. Het lectoraat wil naast beweiding ook aandacht besteden aan andere functies van het grasland. Wat dacht je bijvoorbeeld van het leveren van ruwvoer van hoge kwaliteit tegen lage kosten, biodiversiteitsfuncties en koolstofopslag?

De afgelopen jaren is beweiding binnen het groene onderwijs op de kaart gezet en ook Aeres Hogeschool Dronten houdt zich daar veel mee bezig. Op 5 september werd tijdens het netwerkevent van het lectoraat Grasland en Beweiding in verschillende workshops gediscussieerd over deze thema’s door mensen uit het bedrijfsleven, studenten, adviseurs, de overheid, docenten, onderzoekers en veehouders.

Ook presenteerde lector Agnes van den Pol-van Dasselaar de nieuwe koers van het lectoraat met de daarbij horende vragen over waar het lectoraat zich komende tijd mee bezig gaat houden.

(Bron foto: Aeres Hogeschool)

Links

(2)