Nieuws

Nieuwe medewerkers bij het Centrum voor Genetische Bronnen

De meeste medewerkers van het Centrum voor Genetische Bronnen werken al een respectabel aantal jaren bij het CGN. Daarom zijn we verheugd de nieuwe medewerkers Artur, Dione, Judith en Jarinka te introduceren.

Artur van Bemmelen is al een paar maanden bezig bij de cluster Plantaardige Genetische Bronnen. Artur heeft in 2018 zijn BSc gehaald in biotechnologie en is aangesteld om ons te versterken bij het ontwikkelen van bioinformatica tools. Er worden steeds meer DNA sequenties gegenereerd in projecten met accessies uit de collectie. Deze tools zullen deze data verwerken, en ons helpen de collecties nog beter te documenteren. Het betreft in eerste instantie vooral gegevens over de sla collectie, waarvan afgelopen jaar ruim 450 accessies zijn gesequenced.

In zijn vrije tijd houdt hij zich ondermeer bezig met zijn vele kamerplanten.

Per 1 juli kwam Dione Bouchaut de cluster Plantaardige Genetische Bronnen versterken. Ze gaat voornamelijk kiemproeven uitvoeren en het kwaliteitshandboek herstructureren en inhoudelijk aanpassen. De komende jaren worden veel kiemproeven uitgevoerd om de kwaliteit van de collectie te bewaken. Daarnaast zal ze curatoren bij allerlei werkzaamheden assisteren en een back-up zijn voor een aantal documentatie taken.

Katten en akeleien hebben haar grote interesse en in haar vrije tijd is ze bezig met het kruisen van allerlei akeleien en hoopt ze een uitgekiend nestje katten te krijgen. En met bakken en het bedenken van nieuwe recepten.

Judith van Tol versterkt tijdelijk de cluster Genetische Bronnen Bomen. Ze gaat rassenlijst projecten ondersteunen en meewerken aan het onderzoek naar essentaksterfte in het B4EST project. Haar werkzaamheden zijn vooral gericht op database beheer, meewerken in het veld en het maken van digitale kaarten.

In haar vrije tijd is zij bezig met groente kweken, koken, wandelen in de natuur of bezig met een van haar creatieve hobby’s (schilderen, naaien, haken enz.).

Jarinka Heijink versterkt per 1 juli het ABS loket Nederland op het gebied van communicatie. Ze heeft vorig jaar haar BSc in Bos- en Natuurbeheer bij Wageningen University gehaald en is met name geinteresseerd in het verbinden van mensen en kennis.

In haar vrije tijd doet ze aan sportklimmen en is ze veel in de natuur te vinden; vogels hebben haar speciale belangstelling,

(Bron foto: CGN)