Nieuws

Nieuwe opleiding voor topmanagers agrifood

In 2018 start een internationale businessopleiding 'AgriFood Executive Global Programme' voor topmanagers. Het wordt de eerst businessopleiding die specifiek gericht is op de agrifood-sector.

Er zijn in de wereld verschillende executive programma's, maar er is er geen die gespecialiseerd is op agrifood, zo begint Food&Nutrition het artikel over de nieuwe topopleiding voor senior management in agrifood. Die opleiding is ontwikkeld en wordt uitgvoerd door IESE Business School in Spanje en Wageningen University & Research. AgriFood Capital en de provincie Noord-Brabant ondersteunen de opleiding 'AgriFood Executive Global Programme (AEGP)'.

Goede opleiding

Dick Pouwels, bestuurslid van bestuurslid AgriFood Capital en kartrekker Human Capital Agenda van de topsector Agri&Food ziet AEGP als een aanvulling op het bestaande opleidingsaanbod. In Nederland zijn goede opleiding gericht op de technische kant van de agrifoodsector, zegt hij. Die vind je bij de groene hogescholen en in Wageningen. Maar aan de businesskant ontbreekt het aan een goede opleiding. Nyenroode en TIAS hebben wel een businessopleiding, maar daar mis je de agrifoodcompontent.

Programma

Het programma is ontwikkeld in samenwerking met het bedrijfsleven. De bedrijven willen alle schakels in de agrifoodketen terugzien in de opleiding. En de opleiding moet over internationale business development gaan. Deelnemers, topmanagers die in senior managementfuncties willen opereren, ontwikkelen binnen de opleiding nieuwe inzichten voor hun eigen bedrijf en voor andere deelnemende organisaties. De opleiding wordt opgebouwd uit vier praktijkgerichte modusles die steeds in een ander continent worden uitgevoerd: Zuid-Amerika, Azië, Verenigde Staten en Europa.

Curriculum

De eerste module, die wordt uitgevoerd in Sao Paulo in Brazilië, gaat in mei 2018 van start. Blijkens het artikel in Food&Nutrition zijn er al zo'n 25 kandidaten voor de opleiding in beeld. Koen Slippens, CEO van de Sligro Food Group en een van de initiatiefnemers denkt dat AEGP nog maar het begin is van een groter instituut. Wat hem betref komt er uiteindelijk een heel curriculum.

(Bron foto: Shutterstock)