Nieuws

Nieuwe startpagina’s voor vmbo & mbo groen

Het Ontwikkelcentrum werkt aan nieuwe startpagina’s voor het vmbo en het mbo.

Snel en makkelijk

Al vijf jaar maken vmbo- en mbo-docenten groen gebruik van de startpagina’s op Groen Kennisnet om snel en makkelijk leermiddelen te vinden. Met de komst van de herziene kwalificatiestructuur voor het mbo en het nieuwe Profiel Groen voor het vmbo in 2016 vragen docenten om een herziening van deze pagina’s.

Collectie op jouw vakgebied

Naast de indeling conform de nieuwe kwalificaties en examens krijgen de startpagina’s een nieuwe vormgeving. In samenwerking met docenten uit de AOC’s is de indeling voor het mbo afgestemd en verfijnd. Op de vernieuwde startpagina’s zijn naast lesmaterialen die bij een bepaald profiel horen, overzichten van materialen bij onderliggende onderwerpen en thema’s te vinden. Het materiaal varieert van leereenheden, arrangementen, opdrachten, toetsen tot video’s. Met de zoekfunctie op elke startpagina zoek je gemakkelijk educatief materiaal in de collectie van jouw vakgebied.

De mbo-startpagina’s zijn begin 2016 gereed. De indeling naar de vier groene profielvakken en dertien keuzevakken wordt vervolgens gerealiseerd.

Meer informatie over de nieuwe startpagina’s vind je op het docentenportaal of op de docentenportal van het Ontwikkelcentrum. Kijk mee en geef je feedback op de startpagina’s via info@ontwikkelcentrum.nl.


(Bron foto: Ontwikkelcentrum.nl)