Nieuws

Nieuwe video’s Praktijkcluster Paard

Adam Borkowski via Shutterstock
Bron foto: Adam Borkowski (Shutterstock)
Samenvatting
  • Onderwerp
    Paarden
  • Interessant voor
    Groen Onderwijs, Dierverzorgers
Bekijk de bronnen
In de Kennisbank van Groen Kennisnet kan je nu een uitgebreide collectie aan informatieve video’s over paardenverzorging vinden. Leer in de video’s van Instructies Paard alles over longeren, de paardenknoop en het energiesysteem van het paard.

Instructie video’s

Hoe moet je een paard geleiden? Hoe werkt het longeren met hulpteugels? En hoe werkt het energiesysteem van je paard? Op deze vragen vind je de antwoorden in de video’s van Instructies Paard.

Instructies Paard

Deze 17 kennisclips – video’s met een lengte van 2 tot 7 minuten – over paardenverzorging zijn ontwikkeld door Kiki Bleeker en Judith Antuma - van der Veen. Samen zijn deze docenten binnen het Hippisch onderwijs aan de slag gegaan om hun vakkennis op een toegankelijke wijze te delen. Hierdoor zijn deze video’s zowel geschikt voor het gebruik in het groen onderwijs door docenten en cursusleiders, maar ook voor de praktijk in de paardenhouderij.

Praktijkcluster Paard

CIV Groen is bezig met het opstarten van het praktijkcluster Paard. Het doel van Praktijkcluster Paard is om landelijke scholingsdagen te organiseren, leermateriaal en inzichten uit te wisselen en om aandacht voor maatschappelijke opgaven te vragen. In onderstaande video wordt alvast een tipje van de sluier gelicht.

Helaas, uw cookie-instellingen zijn zodanig dat deze video niet getoond kan worden. Vink marketing aan in uw cookie-instellingen en ververs deze pagina om de video te tonen.
Presentatie Praktijkcluster Paard

Bron: Praktijkcluster Paard

Vakpagina voor de Hippische Ondernemer

Het Groen Kennisnet team heeft voor de Hippische ondernemer een pagina met vakinformatie ingericht. Hier vind je achtergrondartikelen, een kennisbank gevuld met ruim 1300 bronnen uit de paardenhouderij en een overzicht aan leermaterialen