Nieuws

Nieuwe webquest voor glastuinbouw

AgriHolland heeft in samenwerking met de docenten Ton van der Hoorn en Peter Dijt van Wellant College Aalsmeer de webquest Zorgsystemen en certificering voor de glastuinbouw ontwikkeld.

Deze webquest geeft een goed inzicht in de samenhang tussen nationale en internationale kwaliteitssystemen (certificeringen) en het productieproces en waarom certificering en het hebben van een zorgsysteem op het bedrijf belangrijk is.

De webquest volgt op de 12 al eerder ontwikkelde webquests voor de glastuinbouw. Webquests zijn lespakketten die leerlingen zelfstandig kunnen doen met behulp van internet. De relatie met de praktijk is direct duidelijk door gebruik van veel korte filmpjes en links. De leerling krijgt veel praktijkproblemen voorgelegd en moet bij sommige opdrachten ook zijn ervaring op het stagebedrijf gebruiken. Bij elke webquest is er een quiz, een populair onderdeel bij leerlingen. In de quiz beantwoordt de leerling 15 korte vragen en daarna worden de antwoorden via internet automatisch gecontroleerd. Door een uniek systeem van wisseling van vragen en antwoorden krijgen de leerlingen nooit dezelfde quiz op hun beeldscherm.

De webquest Zorgsystemen en certificering is opgezet voor MBO niveau 3 en 4. Het materiaal is openbaar te gebruiken zonder login of extra kosten op de pagina Glastuinbouw van AgriHolland. De overige webquests voor de glastuinbouw zijn (met uitzondering van Biologie) beschikbaar in het ECC van het Ontwikkelcentrum of in het groene zoekportaal van Groen Kennisnet.

De webquest Zorgsystemen en certificering is ontwikkeld in het kader van het KIGO-project License to produce. Dit KIGO-project valt onder het programma Plantgezondheid van de Groene Kennis Coöperatie (GKC).(Bron foto: Thinkstock)