Nieuws

Nieuwe website voor CIV T&U

Met een online community en online bibliotheek kunnen bedrijfsleven, kennisinstellingen en onderwijs efficiënter samenwerken. De nieuwe website van het CIV T&U is op 18 februari gelanceerd.

Het Centrum voor innovatief vakmanschap Tuinbouw & Uitgangsmaterialen (CIV T&U) wil in samenwerking met onderwijsinstellingen en bedrijfsleven zorgen dat innovatieve vakmensen opgeleid worden. Daarvoor worden in acht meeting points activiteiten georganiseerd en kennismodulen ontwikkeld. Om die samenwerking efficiënt te laten verlopen, biedt de nieuwe website, die op 18 februari feestelijk gelanceerd is, een interactief platform waar het bedrijfsleven, kennisinstellingen en onderwijs op een effectieve en eenvoudige wijze gebruik van kunnen maken.

Meeting points

Voor de realisatie van de nieuwe site heeft het CIV T&U intensief samengewerkt met Groen Kennisnet. Bezoekers vinden er informatie over diensten en producten van het CIV T&U, zoals de verschillende keuzemodules. De acht meetingpoints van het CIV T&U hebben allen een eigen pagina met informatie over hun activiteiten, een agenda en nieuwsberichten. Ook de partners uit het bedrijfsleven staan op deze pagina’s vermeld.

Samenwerking

De online bibliotheek en online community, beiden gekoppeld aan de website, is tot stand gekomen in samenwerking met het Ontwikkelcentrum. Docenten en teamleiders kunnen inloggen met een persoonlijke inlogcode om modules, zoals Veredeling en Biobased Economy, te raadplegen. Zij ontvangen hierover een e-mail. In de online community kunnen de leden van de Expert Ontwikkel Teams hun informatie opslaan en delen tijdens de ontwikkeling van de diverse modules.

HCA

Het CIV T&U is een samenwerking tussen onderwijsinstellingen en bedrijven om innovatieve vakmensen af te leveren. Het is een samenspel tussen regionaal opererende organisaties met een landelijke afstemming. Het CIV T&U is een uitwerking van de Human Capital Agenda Tuinbouw & Uitgangsmaterialen die in december 2011 is ondertekend door Economische Zaken.


(Bron foto: civtu.nl)