Nieuws
Nog steeds te hoge zoutinname bij lager zoutgehalte

Het bedrijfsleven heeft al verschillende afspraken gemaakt om het zoutgehalte in voedingsmiddelen te verlagen. Zou je die afspraken aanscherpen of verbreden, dan blijft de dagelijkse zoutinname nog te hoog. Consumenten kunnen ook zelf de keuze maken om minder zout te eten.
false
Publicaties
(5)Geschat effect van lagere zoutgehalten in voedingsmiddelen op de dagelijkse zoutinname in Nederland, RIVM 2018
Naar een integraal systeem voor productverbetering in Nederland, Advies van de Commissie Criteria Productverbetering 2018
Monitoring van het gehalte aan keukenzout in diverse levensmiddelen 2017, rapport NVWA, december 2017
Richtlijnen schijf van vijf, Voedingscentrum 2016
Links
(4)Zout, target="_blank" dossier Groen Kennisnet
Zoutgehalte daalt langzaam, nieuwsbericht Groen Kennisnet januari 2018
Nog te veel zout in voedingsproducten, nieuwsbericht Groen Kennisnet, april 2016
Nierstichting lanceert zoutmeter, nieuwsbericht Groen Kennisnet maart 2016