Nieuws

Nordwin studenten creëren groene rustplek bij De Zwette

Op dinsdag 10 mei werd door wethouder Henk Deinum aan de rand van Leeuwarden een bord onthuld waarop de bezienswaardigheden in de binnenstad van Leeuwarden staan aangegeven. De voorzitter van bedrijvenvereniging De Zwette onthulde een fietsroutekaart voor de omgeving. Het was het slotstuk van een geslaagde regiolerenopdracht van studenten van Nordwin College.

De organisatie van Leeuwarden Vrij Baan wilde graag een gebaar maken naar de bedrijven op industrieterrein  De Zwette. Dit als compensatie voor alle overlast tijdens de aanleg van het aquaduct in de directe omgeving. Vier studenten van Nordwin College werden uitgedaagd er iets moois van te maken. Wat als een plan voor een bankje begon, werd een heel project.

Het hele jaar bloei, weinig onderhoud, relaxplek voor fietsers en wandelaars: dat waren een aantal uitgangspunten. Het werd 20 m3 grond uitgraven, tuingrond aanbrengen, een laag van 8 cm lavasteen aanbrengen en de planten selecteren die in zo’n steppeklimaat kunnen overleven. Vervolgens een bankje plaatsen rond een hoogstam appelboom van een oud ras. Zodat de fietser als hij tot rust komt nog een appeltje voor de dorst kan plukken!

(Bron foto: Nordwin College)