Nieuws

Ondernemende studenten in stichting Groen & Vee Advies

Stichting groen en vee advies is ondernemend onderwijs gebaseerd op opdrachten van bedrijven en overheden uit de omgeving van Terra Meppel. De leerlingen gaan in dit bedrijf aan de slag om opdrachten binnen te halen en uit te voeren.

De stichting is samengesteld uit studenten uit verschillende opleidingen van MBO Terra in Meppel. Zoals Tuin Park en landschap, Bos- en Natuurbeheer, Loonwerk, Veehouderij en Cultuurtechniek & Waterbeheer. Groen & Vee Advies is onderdeel van de opleiding aan Terra in Meppel maar staat als klein bedrijfje echter los van de school, al is er wel de nodige ondersteuning van de docenten van het Terra. Dit jaar voerde de school in samenwerking met het bedrijfsleven een project veilig omgaan met landbouwverkeer en preciesielandbouw uit.

Landbouwverkeer

In Zuidwolde startte het project 'Veilig Omgaan Met Opvallend Landbouw-verkeer' (VOMOL). De provincie, de school en loonwerkers hebben samen ervaren en geleerd van de risico's bij landbouwvoertuigen. En kregen advies in hoe je wel veilig kunt omgaan met deze voertuigen.

Preciesielandbouw

Met preciesielandbouw kun je de opbrengst in grasland verhogen. Een methode van preciesielandbouw is de stoffen in de bodem in kaart brengen, en berekenen wat er precies nodig is aan bemesting voor een hogere opbrengst.