Nieuws
Onderzoeksproject naar de smaak van zeewier en algen

Er is gebrek aan kennis over de smaak van zeewier en microalgen. Die kennis is wel nodig, wil je zeewier en microalgen produceren die geschikt zijn voor voedseltoepassingen op de Europese markt. Een onderzoeksproject ValgOrize moet antwoord geven op deze kennisvragen.
false
Publicaties
(4)Zeewierproducten veroveren de markt, artikel Voedingsindustrie, april 2018
Consumentenonderzoek naar volledige en hybride zeewierproducten, Wageningen Economic Research & Wageningen 2018
Kansenkaart plantaardige eiwitten, Blonk Consultants, 2017
Rapport Zeewier en Natuurlijk kapitaal, Wageningen Economic Research, mei 2016
Links
(3) Zeewierproject “ValgOrize” gelanceerd om voor het eerst wetenschappelijk antwoord te krijgen op de vraag “wat is de smaak van zeewieren en algen? persbericht mei 2019
ValgOrize, Valorisation of algae for a better taste, projectinformatie Interreg
Zeewier, target="_blank" dossier Groen Kennisnet