Nieuws
Ongemerkt eten we gezonder

Nederlanders zijn de afgelopen jaren ongemerkt gezonder gaan eten, schrijft Vakblad Voedingsindustrie, omdat veel producten minder zout of suiker bevatten. Dat is het resultaat van het in 2014 gesloten Akkoord Verbetering Productsamenstelling.
false
Publicaties
(4)Nederlanders eten ongemerkt gezonder, artikel Vakblad Voedingsindustrie, oktober 2018
Naar een integraal systeem voor productverbetering in Nederland Advies van de Commissie Criteria Productverbetering, rapport RIVM, 2018
Monitoring van het gehalte aan keukenzout in diverse levensmiddelen 2017, rapport NVWA, december 2017
Links
(5)Wat eet Nederland? Voedselconsumptiepeiling RIVM
Meer samenwerking voedingsindustrie nodig voor gezonde producten, nieuwsbericht Groen Kennisnet augustus 2018
Minder suiker in voedingsmiddelen, nieuwsbericht Groen Kennisnet juni 2018
Zoutgehalte daalt langzaam, nieuwsbericht Groen Kennisnet januari 2018