Nieuws

Online lesmodule tulpenbroei

Met de nieuwe digitale lesmodule van de Stichting Bollenacademie kan iedereen gratis een cursus over tulpenbroei volgen. De module beschrijft de productie van tulpen van bol tot bloem.

In 2015 werden er bijna 2 miljard tulpen geproduceerd, zo leer je in de eerste module van de gratis toegankelijke lesmodule over tulpenbroei. Die tulpen werden geleverd voor een prijs van ongeveer 17 cent per stuk. Dat is meer dan tien jaar ervoor, toen werden ongeveer 1,5 miljard tulpen geleverd. De digitale module beschrijft het produceren van tulpen. Allerlei aspecten an tulpenbroei komen aan bod: teelmethoden, temperatuurbehandeling, gewasverzorging en ziekten en plagen.

Lesmateriaal

De stichting Bollenacademie, waarin sectororganisaties KAVB, Anthos en LTO samenwerken met groene onderwijsinstellingen, onderzoeksinstellingen en vakbonden, wil kennis over bollenteelt toegankelijk maken. Daarom is de stichting gestart met het project Studiebol om boeken, digitale modules en lesmateriaal te ontwikkelen. De digitale module is gebaseerd op het boek ‘De broei van tulpen’ dat de Bollenacademie in september 2016 heeft gepresenteerd.

De digitale lesmodule is toegankelijk nadat je een gratis account hebt aangemaakt. Het boek 'De broei van tulpen' is te bestellen via de webshop van het Ontwikkelcentrum.

(Bron foto: Pixabay)