Nieuws

Online module Pootgoedteelt

Hoe teel je pootaardappelen? En hoe bewaar je ze? Hoe verloopt de handel in pootgoed? De online module ‘Pootgoedteelt’ geeft antwoord op deze vragen. Leerlingen Akkerbouw krijgen hiermee de informatie die ze nodig hebben om succesvolle pootgoedtelers te worden.

De module is ontwikkeld door het CIV Akkerbouw in samenwerking met vooraanstaande experts uit het bedrijfsleven, het praktijkonderzoek, het Ontwikkelcentrum en Groen Kennisnet en is nu beschikbaar voor docenten en studenten.

Inhoud van de module

Nederlandse akkerbouwers telen jaarlijks tweederde van alle pootgoed dat in de wereld verhandeld wordt. Nederland exporteert pootaardappelen naar meer dan 70 landen. Om deze positie te behouden hebben we deskundige medewerkers en goed opgeleide toekomstige telers nodig. Daarom heeft het CIV Akkerbouw met 34 vooraanstaande onderzoekers en experts uit het bedrijfsleven de online module pootgoed ontwikkeld.

In deze module worden twaalf relevante thema's van de pootgoedteelt behandeld. Per thema zijn themadagen georganiseerd. De experts uit het bedrijfsleven en praktijkonderzoek hebben deze dagen lessen verzorgd en zijn gefilmd. Dit heeft 63 video’s opgeleverd. Deze films zijn voorzien van vragen en opdrachten en worden via een e-learning module ontsloten. De films kunnen zowel gezamenlijk als los ingezet worden in de klas en zijn gericht op leerlingen op mbo niveau 3 en 4.

CIV Akkerbouw

In het CIV Akkerbouw werken de AOC's en het akkerbouwbedrijfsleven samen aan het opleiden van innovatieve vakmensen. Actuele thema's zoals pootgoedteelt en precisielandbouw worden door het CIV Akkerbouw omgezet in keuzedelen voor leerlingen. Het CIV Akkerbouw maakt deel uit van CIV Agri & Food. Dit is het talentcentrum waar bedrijven en scholen samenwerken om leerlingen en werkenden op te leiden tot innovatieve vakmensen.

Meer informatie op de website CIV AgriFood

Contact

(Bron foto: Thinkstock)