Nieuws

Ontwikkeling Suikerunieterrein Groningen gestart

Afgelopen week werd het startsein voor de eerste werkzaamheden voor de bouw van de Pionier, het nieuwe educatiecentrum van Terra op het voormalig Suikerunieterrein in Groningen. Het terrein wordt een bruisende plek, waar wordt geëxperimenteerd met het nieuwe werken, met duurzame producten en met innovatieve diensten. Ondernemers en onderwijs werken samen om dit te realiseren.

Voor de ontwikkeling van het Suikerterrein werken groene en andere onderwijsinstellingen samen. Onlangs begonnen de studenten van Terra al met het bewerken van grond op het terrein. Studenten van het Alfa-college leggen examens voor de opleiding Infra-techniek af in de vorm van de bestrating om het gloednieuwe gebouw.

Initiatief groen onderwijs

Initiatiefnemer voor de ontwikkeling is Terra. CvB lid Ton Wennink: “De terreinen van de voormalige Suikerfabriek lenen zich door haar ligging bij uitstek voor het creëren van een kraamkamer voor groene ontwikkelingen. Toenemend bewustzijn bij burgers leidt tot meer aandacht voor bijvoorbeeld regionaal geproduceerd voedsel.
Terra ziet het terrein als een ambassade voor het ommeland. Samen met ondernemers wil zij ontwikkelingen stimuleren die passen bij de agenda van de stad, bijvoorbeeld participatie, werkgelegenheid en sociale duurzaamheid. Door infrastructuur en voorzieningen aan te leggen en door het creëren van leer- en werkprojecten ontstaan nieuwe kansen voor jongeren in Noord Nederland.”

(Bron: Terra)