Nieuws

Opleidingsaanbod melkveehouderij verzameld op website

ZuivelNL en LTO vakgroep Melkveehouderij hebben het opleidingsaanbod voor de melkveehouderij gebundeld. Op de website zijn vanaf nu alle opleidingen, trainingen, studiegroepen en online cursussen te vinden binnen de melkveehouderij. De website bundelt het complete opleidingsaanbod (ook mbo en hbo) in de melkveehouderij in één overzicht.

De website www.opleidenmelkveehouderij.nl moet het voor werknemers en werkgevers in de sector gemakkelijker maken om zich te blijven ontwikkelen.

Aanbod

Nieuwe opleidingen en cursussen kunnen doorlopend op de website worden aangemeld door aanbieders hiervan, zodat het aanbod actueel blijft. Ondernemers kunnen zoeken op onderwerp, aanbieder en regio. Ook biedt de site een overzicht van actuele thema’s en een overzicht van innovatieve projecten waar melkveehouders aan deel kunnen nemen.

Behoefte van de sector

Elsbeth Veltink, werkzaam bij Projecten LTO Noord, is als verbinder actief voor Leven Lang Leren Melkveehouderij. Voor het ontwikkelen van de site sprak zij het afgelopen jaar met melkveehouders door het hele land en met verschillende kennisinstellingen. “Uit de gesprekken bleek dat melkveehouders geen goed zicht hebben op wat er in hun omgeving aangeboden wordt.

Het doel van de website is daarom om het aanbod aan opleidingen en studiegroepen inzichtelijk te maken, zodat melkveehouders met een kennisvraag gemakkelijk terechtkunnen. Dit schept ook kansen om kennis en ervaringen met elkaar te kunnen delen”, aldus Veltink.

Ook Wilco Brouwer de Koning (LTO vakgroep Melkveehouderij) onderschrijft het belang van dit initiatief: “Goed opgeleide werkenden zijn belangrijk voor de sector omdat de markt, innovaties en de maatschappij zich op hoog tempo ontwikkelen. De nieuwe website draagt daaraan bij door het kennisaanbod inzichtelijk te maken.”

Er is ook een korte animatiefilm gemaakt om kennis te maken met de mogelijkheden van de website.

(Bron LTO Noord)