Nieuws

Optimaal voorbereid met Theorie voor het T-rijbewijs

Weet jij of je een fietser die tien meter voor je tractor fietst, kunt zien vanuit je cabine? Of wat er gebeurt met je lading tijdens het rijden in een bocht? Dit leer je in de uitgave ‘Theorie voor het T-rijbewijs’ van het Ontwikkelcentrum. Met dit studiepakket bereid je je optimaal voor op het theorie-examen van het T-rijbewijs.

Per 1 juli 2015 hebben jongeren ouder dan 16 jaar en niet in het bezit van het B-rijbewijs het T-rijbewijs nodig om met een tractor op de openbare weg te mogen rijden. In samenwerking met Smit Rijschoolservice heeft het Ontwikkelcentrum een studiepakket met alle lesstof en proefexamens ontwikkeld die nodig zijn voor de voorbereiding op het theorie-examen.

Het studiepakket

Theorie van het T-rijbewijs is gebaseerd op de eindtermen van het CBR-examen en houdt dezelfde volgorde aan. Dit zorgt voor een heldere structuur en maakt het makkelijk om bij te houden wat je nog dient te leren. De beelden die gebruikt zijn in deze uitgave komen overeen met het beeldmateriaal in het officiële theorie-examen. In tien hoofdstukken leer je alles wat je moet weten om veilig met een tractor deel te nemen aan het verkeer. Zo komen onder andere onderwerpen als de technische aspecten van de tractor, de voertuigeisen, de risico’s van het rijden met een tractor op de openbare weg en situaties die voor komen als je met je tractor deelneemt aan het verkeer, aan bod. Achterin de uitgave vind je een overzicht van alle begrippen en verkeersborden.

Met de door CITO goedgekeurde digitale toetsen test je uitgebreid je kennis. In de online omgeving vind je hoofdstuktoetsen, proefexamens en herkansingen. In de toetsen is speciale aandacht voor ‘gevaarherkenning’, het leren inschatten van gevaarlijke verkeersituaties.

Theorie voor het T-rijbewijs, het boek inclusief toegang tot de digitale toetsmodules, is in de webshop van het Ontwikkelcentrum te bestellen. Naast het theorieboek is de lesstof op korte termijn ook volledig digitaal verkrijgbaar. Ook is het mogelijk om losse toegang tot de digitale toetsmodules aan te schaffen.

(Bron foto: Shutterstock)