Nieuws

Oude rassen in een moderne wereld

2 maanden geleden is een Facebook groep voor Stichting de Oerakker opgericht. De groep blijkt een leuk, levendig en laagdrempelig medium voor de deelnemers om informatie uit te wisselen over een scala aan onderwerpen rond het thema oude gewassen en rassen.

Stichting De Oerakker/Netwerk Eeuwig Moes heeft een website en organiseert jaarlijks twee bijeenkomsten. Deze bijeenkomsten zijn belangrijk om elkaar te ontmoeten en van gedachten te wisselen. De lunchpauzes blijken wel wat te kort om elkaar gedetailleerder te spreken over zaken die de deelnemers een warm hart toedragen: oude rassen en agrobiodiversiteit! Ook de website biedt geen mogelijkheden om op grote schaal informatie uit te wisselen over ervaringen op de “werkvloer”.

Er bestaat veel kennis binnen het netwerk en er zijn allerlei ontwikkelingen. Daarom is in december 2014 een Facebook groep de Oerakker gemaakt. Deze groep is openbaar en dus ook toegankelijk voor mensen buiten het Netwerk Eeuwig Moes.

Van St. Jansrogge tot bonenkiemkracht

Een greep uit de onderwerpen die de revue gepasseerd zijn: een vraag naar aardperen, een oproep van Slow Food n.a.v. de oude appelrassen in de Oranje Lijst, St. Jansrogge, een grote proef met bonen, de boon Getailleerde Hardschil, het vermeerderen van Rode Buggenumse voederbiet, aanvraag voor subsidie bij Stichting Zaadgoed, kiemkracht van bonen, de voedingswaarde van oude rassen en een vraag naar Deventer Zwartblad

Blijf ook op de hoogte via Facebook

Ieder die betrokken is bij het bewaren van oude rassen, op de hoogte wil zijn wat er leeft en zijn of haar kennis wil delen wordt van harte uitgenodigd om deel te nemen aan de Oerakker Facebook groep.(Bron foto: Centrum voor Genetische Bronnen Nederland)