Nieuws

Overzicht van digitaal lesmateriaal

Nu het schooljaar is begonnen kan online lesmateriaal helpen bij lesgeven. Groen Kennisnet heeft pagina’s gemaakt met vrij toegankelijk lesmateriaal. Ook kun je een gratis workshop/webinar aanvragen. Hierin leggen we je uit wat Groen Kennisnet te bieden heeft en geven we uitleg over informatievaardigheden voor MBO-groen.

Het aantal coronabesmettingen is zodanig dat het onderwijs open kan. Leerlingen kunnen weer naar school. Welke maatregelen gelden in het onderwijs is in de infographic van de Rijksoverheid te lezen. Voor de voorbereiding van het nieuwe schooljaar helpt Groen Kennisnet via een aanbod van digitaal leermateriaal.

Digitaal leermateriaal

Op de pagina leermateriaal is een zoekbox zichtbaar. In deze zoekbox vind je lesmateriaal en open access informatiebronnen geschikt voor het geven van lessen. Er is een apart filter voor onderwijsniveau.

Docentenpagina’s

In de groene linkerkolom staat een overzicht van alle beschikbare docentenpagina's per domein. De docentenpagina’s bevatten een selectie van lesmateriaal en van de relevante open access informatiebronnen. De docentenpagina's maken het gemakkelijk om beschikbaar lesmateriaal uit de collectie van Groen Kennisnet te raadplegen voor je vakgebied.

Overzichtspagina

Aan het begin van de corona-crisis hebben we een overzichtspagina gemaakt met vrij toegankelijk materiaal. Deze is nog steeds beschikbaar. Hier vind je, naast leermateriaal, linkjes naar webpagina's die je kunnen helpen met het geven van online onderwijs.

Workshop of webinar

Groen Kennisnet verzorgt workshops en webinars waarin docentengroepen zich oriënteren op wat Groen Kennisnet hen kan bieden. Ook besteden we aandacht aan de wiki Informatievaardigheden voor MBO-groen met aandacht voor copyrights en zoektips. De workshop en webinar is gratis en aan te vragen via de link: Workshop of webinar Groen Kennisnet

Kennis delen

De redactie van Groen Kennisnet zal het overzicht van digitaal lesmateriaal zo veel mogelijk aanvullen. Mis je iets? Tips voor leermateriaal om te delen op Groen Kennisnet? Neem contact op via e-mail, de chat of gebruik het online formulier op de pagina 'Ik wil kennis delen'.

(Bron foto: Pixabay)