Nieuws

Paardenacademie online

De Nederlandse Paarden Academie (NPA) wil de de positie van de Nederlandse paardensport in binnen- en buitenland verbeteren. Om de kennis in de sector te versterken, biedt NPA een overzicht van van opleidingsactiviteiten in de paardensector.

Het doel van de Nederlandse Paarden Academie is het versterken van de positie van de Nederlandse paardensport in binnen- en buitenland. Kennis, opleiding en innovatie zijn daarbij belangrijke succesfactoren. Nederland staat internationaal goed bekend vanwege de paardenkennis, innovaties in de sector en prestaties in de sport, aldus NPA.

Opleidingsaanbod

Omdat het opleidingsaanbod in de hippische sector erg versnipperd en niet transparant is, zo blijkt uit onderzoek van 2014, wil de NPA meer overzicht bieden voor de consument. Alle aanbieders van opleidingsactiviteiten in de paardensector kunnen op het portaal hun opleiding, training, cursus of clinic aanmelden. De NPA wil ook een kwaliteitslabel ontwikkelen zodat de kwaliteitsstandaard van de hippische opleidingen gewaarborgd wordt op de onderdelen praktijkgerichtheid, klantgerichtheid en sectortevredenheid.

Kwaliteitslabel

Het portaal geeft een overzicht van alle opleidingen, trainingen en cursussen in de paardensector. Het aanbod varieert van een vierjarige mbo opleiding paardenhouderij tot een workshop trailerladen van een dagdeel. Dit maakt het makkelijker om een opleiding te vinden die bij je past. Je kunt snel zien welke opties er zijn, verschillende opleidingen met elkaar vergelijken en een weloverwogen keuze maken. Het NPA kwaliteitslabel helpt je met kiezen: het geeft aan dat een opleiding voldoet aan de eisen van de sector.

De Nederlandse Paarden Academie (NPA) is een gezamenlijk initiatief van Aeres, de FNRS, het KWPN en de KNHS.

(Bron foto: Thinkstock)