Nieuws

Plantaardige roomboter lekkerste product

De Plantaardige Roomboter van Max & Bien is tijdens de Amsterdam Food Pitch verkozen tot het ‘Lekkerste product 2020’, de allround prijs van deze competitie. Het doel van de competitie is kleine ondernemers en thuiskoks een platform te bieden en te ondersteunen in hun productieproces.

De Amsterdam Food Pitch is een initiatief van de Amsterdamse groothandel 'De Kweker' en wordt voor de derde keer georganiseerd. De roomboter - die tijdens de Food Pitch gepresenteerd werd - komt in de schappen van de Amsterdamse groothandel 'De Kweker' te liggen. De producten krijgen hulp bij de start-up.

Amsterdam Food Pitch

Na een voorronde met meer dan 65 deelnemers, gingen er 12 finalisten door naar de finale. De winnaars werden bekendgemaakt door de jury na de pitches van de finalisten via een livestream evenement. Vervolgens stelde de jury vragen en gingen ze in beraad om de winnaar te kiezen. De jury bestond uit food professionals uit Amsterdam. Dit jaar stonden er alleen maar plantaardige producten in de finale, wat volgens één van de juryleden de richting van de toekomst aangeeft.

Lekkerste product

De bedenkers Maxine en Jobien wonnen met een roomboter in verschillende smaken. Ze konden geen plantaardige roomboter vinden die net zo lekker is als de dierlijke roomboter. Daarom hebben zij de boter zelf ontwikkeld. “Wij vinden het belangrijk dat mensen niks hoeven te missen als ze voor een plantaardig product kiezen”, aldus Jobien. De jury vond het product veelzijdig, duurzaam en lekker. De roomboter komt in het schap te liggen bij De Kweker. Daarnaast ontvangen ze € 1500 en krijgen ze ondersteuning bij de ontwikkeling van het product en de productlancering.

Duurzaamste Product

Leppa Limo, een drankje gemaakt van de schillen en klokhuizen van appels die rechtstreeks van de boer komen, won de duurzaamheidsprijs . De bekenkers Rutger en Liselotte hebben op deze manier van een restproduct een kwalitatief hoogwaardig product gemaakt. “Het enige dat we toevoegen is verse gember en citroensap,” aldus de bedenkers.  

Publieksprijs

Bij Knafeh Amsterdam van Guy en Inbal gaat het om een handgemaakt gebakje uit het Midden-Oosten, gemaakt van versnipperd filododeeg (Kataif), mozzarella, oranjebloesemsiroop en pistachenoten. Het product kreeg van het publiek 1137 stemmen.

(Bron foto: Shutterstock)