Nieuws

Plantenkennistrainer gelanceerd

Een hovenier moet zijn planten kennen. Om het leren van planten makkelijker te maken, heeft brancheorganisatie VHG met het Ontwikkelcentrum een plantenkennistrainer ontwikkeld.

De Plantenkennistrainer is een tool die leerlingen en hoveniers de mogelijkheid geeft via smartphone, tablet of computer hun kennis op het gebied van planten te verbeteren en te onderhouden. De applicatie is gevuld met 300 herkenningsvragen. Als gebruiker beantwoord je elke werkdag drie meerkeuzevragen. Je ziet direct de uitslag, de score wordt bijgehouden. Je kunt zo met anderen een competitie houden wie de hoogste score heeft. Bij elke vraag kun je ook meer informatie over de desbetreffende plant vinden.

De tool is ontwikkeld omdat kennis van de bodem en beplanting essentieel is binnen het hoveniersvak. Maar het leren en bijhouden van alle namen, kenmerken en toepassingen blijkt in de praktijk een uitdaging. De tool kan daarbij helpen. Op dit moment is de applicatie gevuld met vragen die gebaseerd zijn op de leerstof van de opleiding Aankomend Hovenier. Na 1 augustus 2016 komen er ook vragen over onderhoudsmaatregelen en toepassingen voor de opleidingniveaus Hovenier, Aankomend hovenier en Aankomend projectleider beschikbaar.

De VHG Plantenkennistrainer is in de webshop van het Ontwikkelcentrum te bestellen. Leden van de brancheorganisatie VHG, leerlingen van de VHG branche-opleiding of mbo-groen leerlingen, krijgen tegen een gereduceerd tarief toegang tot de Plantenkennistrainer.

(Foto: Liatris, bron: Pixabay)