Nieuws

Podcast en interactieve pdf over omschakelen naar biologische melkveehouderij

Koeien in weiland - Delpixart via iStock
Bron foto: Delpixart (iStock licentie)
Samenvatting
  • Regio
    Nederland
  • Onderwerp
    Omschakelen biologisch melkvee
  • Interessant voor
    Omschakelaars, melkveehouders
Bekijk de bronnen
Heb jij je wel eens afgevraagd wanneer het beste moment is om biologisch melkveehouder te worden? Of ben je geïnteresseerd maar weet je niet welke regelgeving erbij komt kijken? In een nieuwe interactieve pdf van Biologisch Boeren lichten boeren de belangrijkste zaken uit. Ook is er een podcastserie gemaakt, waarin betrokken experts dieper ingaan op de omschakeling naar biologische melkveehouderij.

In de inleiding van de interactieve pdf kun je lezen over relevante wet- en regelgeving en leer je de experts kennen. Het tweede hoofdstuk, Bodemkwaliteit, gaat over stikstof bij omschakeling en andere bodemelementen voor goede grasgroei.

In het derde hoofdstuk leer je over verschillende grondsoorten en graslandmanagement. Want als je omschakelt van de gangbare melkveehouderij naar biologisch, wordt de productie van eigen land belangrijker. De productie van je grasland bepaalt het rendement van de onderneming. De pdf gaat dan ook in op de vraag hoe je het eigen voer zo goed mogelijk benut. Vers gras staat hierin centraal, want dan heb je minder krachtvoer nodig.

In de hoofdstukken die volgen, leer je meer over biologisch voer en rantsoen, gezondheid en welzijn en de bedrijfseconomische aspecten van biologische bedrijfsvoering.

Podcast en interactieve pdf zijn ontwikkeld in samenwerking met Ekopart en JEEN. bureau voor communicatie, in opdracht van de Provincie Gelderland. De informatie is gecontroleerd en geborgd door EKO, Beter Leven, demeter, skal en IFOAM – organics international. De PDF wordt aangeboden door Bionext en is mede mogelijk gemaakt door de Provincie Gelderland