Nieuws

Praktische voorbeelden in je les met vakbladen op Groen Kennisnet

stapel tijdschriften - Andreas Lischka via Pixabay
Bron foto: Andreas Lischka, pixabay (Pixabay License)
Samenvatting
  • Onderwerp
    onderwijs, actualiteit, bronnen, informatie
  • Interessant voor
    docenten
Bekijk de bronnen
Praktische voorbeelden kunnen van grote waarde zijn in het groene onderwijs. Door het jaar heen is het moeilijk om van alle nieuwe voorbeelden en verhalen op de hoogte te blijven. Groen Kennisnet helpt je op weg en laat zien welke actuele kennis uit de praktijk in onze kennisbank beschikbaar is.

De zomervakantie is bijna voorbij. Nu de studenten nog heel even op zich laten wachten heb jij de kans om je te verdiepen in bronnen die een brug slaan tussen theorie en praktijk. Op Groen Kennisnet vind je vrij toegankelijke artikelen uit diverse vakbladen die aandacht besteden aan actuele onderwerpen. Dit zijn bijvoorbeeld artikelen uit vakbladen die schrijven over de brede groene sector zoals Nieuwe Oogst, Boer&Tuinder, Dierplagen informatie en Wageningen World. Maar op Groen Kennisnet kun je ook terecht voor sector-specifieke informatie.

Dier

Op het gebied van dier vind je een diervers aanbod aan vakbladen in de Groen Kennisnet Kennisbank. Voor docenten veehouderij bieden de bladen Veeteelt en VeeteeltVlees een bron aan vaktechnische informatie over melk- en vleesveehouderij. Ook voor docenten dierverzorging hebben we een relevant vakblad in onze collectie. Het Dibevo vakblad bevat artikelen voor ondernemers in de gezelschapsdierbranche, van retailers tot pensionhouders, en biedt naast praktijkverhalen van ondernemers ook praktische adviezen op het gebied van veiligheid, omgaan met klanten en marketing.

Plant

Ook voor opleidingen in de richting plant vind je vakbladen op Groen Kennisnet. Voor inhoud en achtergronden over akkerbouw en vollegrondsgroententeelt kun onder ander terecht bij het blad v/d Grond. Studenten en docenten boomkwekerij kunnen terecht bij het vakblad Boom in business. Hebben jouw studenten meer interesse in teelt onder glas? Neem dan eens een kijkje in de collectie van het vakblad Onder Glas.

Natuur en leefomgeving

Voor de student die in parken, tuinen en ander openbaar groen aan de slag gaat vind je in de Groen Kennisnet Kennisbank het vakblad de Hovenier, Bomen en Grondig.

Ligt de focus van jouw onderwijs meer op het beheer van natuur en bossen. Dan biedt de collectie van natuurtijdschriften.nl een schat aan informatie. Met bijna 90.000 artikelen uit meer dan 80 tijdschriften vind je vast informatie die past bij jouw onderwijs op het gebied van biodiversteit en geodiversiteit. Daarnaast vind je ook informatie over terreinbeheer in het Vakblad Natuur Bos Landschap. Interesse in waterbeheer? Dan biedt het blad H2O uitstekende bronnen.

Voeding

Natuurlijk ontbreekt ook voeding niet in dit overzicht. Het Vlaamse Nutrinews richt zich op (toekomstige) voedings- en gezondheidsprofessionals en biedt informatie over actuele trends en heersende inzichten op het gebied van voeding en gezondheid. Meer over het reilen en zeilen van voedingsproducten vind je in de artikelen van het blad Voedingsindustrie.

Onderwijs op Groen Kennisnet

Naast artikelen in vakbladen biedt Groen Kennisnet meer dan 500.000 bronnen zoals filmpjes, factsheets en artikelen aan. Deze zijn te doorzoeken met behulp van de zoekbox op Groen Kennisnet. Ook bieden we met de Groen Kennisnet wiki omgeving en onze startpagina Leermiddelen ene overzicht van vrij toegankelijke digitale leermiddelen.

Bronnen

(17)