Nieuws

Praten met tulpen: werkt het?

Google, WUR en de Keukenhof introduceren vandaag een manier om met tulpen te 'praten'. Meer water, aandacht of privacy? Vraag het aan Google Tulip. Let op: het is 1 april!

Bij de WUR weten ze het allang: planten voelen meer dan je denkt, en ze communiceren hier ook over. Bij Google vonden ze het daarom tijd voor een app die bezorgde tulpenbezitters een steuntje in de rug biedt: Google Tulip. De app wordt vandaag breed onder de aandacht gebracht met een blog en een video.

Ook hondenbezitters worden bediend

Daar blijft het vandaag niet bij. Dibevo, de landelijke brancheorganisatie voor ondernemers in de gezelschapsdierenbranche, opent vandaag de eerste genderneutrale uitlaatplek voor honden. Het persbericht meldt dat de plek op initiatief van de Stichting Toegankelijke Hondentoiletten Nederland (STHN) werd ingericht. Zowel gecastreerde als intacte honden zouden zich op genderneutrale uitlaatplekken veiliger en meer welkom voelen dan op een 'gewone' uitlaatplek.

Werkt het?

De vraag is natuurlijk of deze innovaties wel doen wat ze beloven, en sterker nog: of ze wel geloofwaardig zijn. In deze tijd van 'fake news' weet je het soms niet meer. Wees daarom altijd alert op wie een bericht de wereld in helpt (is de auteur of organisatie betrouwbaar en terzake deskundig?). Volg ook de bron(nen) voor het bericht om te verifiëren of de geboden informatie wel correct is. En, last but not least, let op de datum van het bericht.

(Bron foto: Still YouTube )