Nieuws

Presentaties regioleren: van kerstdecoraties tot Miss Emmen

Op vrijdag 7 november 2014 werden er vanuit Terra MBO presentaties gegeven over de verschillende opdrachten die binnen het Regioleren nog lopen, of al afgerond zijn.

Bij de presentaties waren de opdrachtgevers ook uitgenodigd om de presentatie over hun project te beoordelen en om meer informatie te geven. De presentaties werden gehouden door derdejaars studenten van niveau 3-4 om zo de andere leerlingen, docenten en opdrachtgevers te vertellen over hun project en hoe ver het project was op dat moment. Iedere projectgroep, bestaande uit een aantal leerlingen van één vakrichting, hield een presentatie. De derdejaars leerlingen kregen ondersteuning van hun (vierdejaars) projectleider, die vertelde wat zijn/haar rol was binnen het groepje. Tevens werden de leerlingen individueel beoordeeld bij het presenteren. Na afloop van elke presentatie was er gelegenheid om vragen te stellen.

Directievergadering

Op woensdag 5 november hadden de directieleden van de Stichtingen van de vestigingen Terra Emmen, Groningen en Meppel hun overleg. Dit was de tweede overleg sinds dat de nieuwe directieleden met hun functie waren begonnen aan het begin van dit schooljaar. Tevens waren er twee coaches aanwezig en de teamleider van Groene opleidingen van AOC Meppel, die betrokken zijn bij het Regioleren om soms wat meer informatie te geven over de werkwijze binnen het Regioleren. Het doel van deze vergadering was: informatie uitwisselen over hoe Regioleren bij de verschillende vestigingen van het Terra MBO wordt uitgevoerd en hoe je van elkaar kan leren dat Regioleren zo wordt uitgevoerd dat het voor alle betrokken leerlingen een leerzaam vak blijft.

Kerstsfeer in Hoogeveen

De Tamboerpassage in Hoogeveen was in december feestelijk versierd. Derdejaars leerlingen van de opleiding Bloem & Design niveau 3 & 4 van het Terra MBO Emmen hebben hiervoor gezorgd. Het is een leerproject waar het gaat om het ontwerpen, uitwerken en maken van decoraties en natuurlijk... het decoreren zelf!

Miss Emmen

In het leerjaar 2013-2014 hebben de dames van Bloem & Design een mooi project gehad in het centrum van Emmen. Daarbij hebben zij contact gehad met de Citymanager van Emmen. De opdracht binnen dit project was het maken van bloemdecoraties voor de "missen" van 2014. Dit bestond uit verschillende onderdelen in overleg met de opdrachtgever. De dames zijn ver van te voren begonnen met ideeën en schetsen die ze aan de opdrachtgever hebben kunnen laten zien. Nadat deze zijn bekeken en er verschillende ideeën op papier zijn gezet die uitgevoerd moesten worden door de dames, is er een offerte opgesteld met alle kosten erin verwerkt. Het project verliep volgens plan!

Foto: AOC Terra