Nieuws

Presentaties studiedag internationalisering beschikbaar

Tijdens de studiedag 'Crossroads to the international roundabout' van 14 juni werden verschillende aspecten van internationalisering in het groen onderwijs belicht vanuit de optiek van de student, ondernemer, onderwijs en onderzoek.

Het ochtendprogramma van de studiedag 'Crossroads to the international roundabout' die op 14 juni bij Aeres Hogschool Wageningen gehouden werd, stond in het teken van het belang van internationalisering. Drie sprekers belichtten de verschillende invalshoeken en deelden hun ervaringen; vanuit de optiek van de student, ondernemer, onderwijs en onderzoek.

Perry van Adrichem, Christina Popma en Gerry Kouwenhoven woonden of werkten langere tijd in het buitenland, werken veel samen met verschillende culturen en passen de ervaringen en hun kennis toe in het onderwijs en onderzoek. Zowel onderwijs voor de reguliere studenten als de leven-lang-leren studenten.

Excellentieprogramma

Karin Elferink vertelde over het excellentieprogramma van Helicon waarbij talentvolle studenten hun ambities kunnen waarmaken. Zij liet de ervaringen zien middels leuke vlogs en vertelde over bijkomende zaken waar je op moet letten, zoals de selectieprocedure. Zij benadrukte dat internationalisering voor iedereen is en internationale activiteiten mogelijk zouden moeten zijn (en zijn!) voor alle studenten van alle niveaus.

Leerproces

Tijdens de lunch stapten verschillende deelnemers spontaan op de zeepkist. Het delen van bijzondere pilots, activiteiten en ervaringen helpt om samen internationalisering verder op de kaart te krijgen. Internationalisering is niet een extraatje, het is onderdeel van het leerproces. Maar wat de meesten ook ervaren: het gaat niet vanzelf.

Workshops

Na de lunch kon gekozen worden uit deelname van 2 uit de totaal 7 aangeboden workshops zoals de Skills Heroes (mbo) en Skills Talents (vmbo) vakwedstrijden, kennismaking met het bordspel Globitrotter, eTwinnig online samenwerking met studenten of collega’s op de opleiding of zelfs bij stagebedrijven in het buitenland, het creëren van impact met een Erasmus + project of samenwerken met onze naaste buurlanden 'Internationalisering op de fiets…'.De presentaties van de inleidingen en workshops zijn beschikbaar.


Go Global werd georganiseerd door Ton Stok, van Wellantcollege en Gerry Kouwenhoven van hogeschool Inholland. Deze dag werd mogelijk gemaakt door een bijdrage vanuit het OVP (OnderwijsVernieuwingsProgramma).

(Bron foto: Thinkstsock)