Nieuws

Publicaties themadag uiergezondheidsproblemen beschikbaar

De kennis uit de workshops die tijdens de themadag over uiergezondheidsproblemen van 18 oktober werden gehouden, zijn gebundeld in handleidingen voor docenten en studenten. En van de lezingen zijn video-opnamen beschikbaar.

Op donderdag 18 oktober organiseerde het Lectoraat Management van Rundergezondheid van de Aeres Hogeschool Dronten een succesvolle en drukbezochte themadag: ’Doelgericht (be)handelen bij uiergezondheidsproblemen’. Lector Annet Velthuis en twee uiergezondheidsspecialisten, Christiaan Scherpenzeel en Karien Griffioen verzorgden lezingen over nieuwe inzichten en hoe te handelen bij uiergezondheidsproblemen. Van die lezingen zijn video-opnamen gemaakt.

Presentaties

Zo ging Annet Velthuis in haar lezing in op de kaders waarbinnen je kunt handelen. Dierenarts Christian Scherpenzeel richtte zich in zijn presentatie in op de zin en onzin van behandelen van mastitis. En dierenarts Karien Griffioen ging in op op testen voor uiergezondheid.

Handleidingen

De praktische workshops die dierenartsen Karien Griffioen, Jorien Druijf en Mariska van Asselt gaven aan de deelnemers zijn gebundeld. De handleiding van de workshops, een deelnemersversie en docentversie, kun je downloaden.

De themadag over uiergezondheidsproblemen werd mogelijk gemaakt door een bijdrage vanuit het OnderwijsVernieuwingsProgramma.

(Bron foto: Shutterstock )

Publicaties

(6)