Nieuws
Regionaal voedsel verkleint afstand boeren en burgers
Met regionaal voedsel of 'Local for local' producten verklein je de afstand tussen producenten en consumenten. Er is veel belangstelling, maar hoe organiseer je het? Je kunt werken in een sociale onderneming bijvoorbeeld. De Wageningse studente Michelle Steggerda onderzocht de relatie van een sociale onderneming met zijn omgeving.
false
Publicaties
(4)Co-evolution of social enterprises and their environment, scriptie Wageningen UR, mei 2016
Local-for-local productie kastomaten: mogelijkheden voor Nederlandse productiebedrijven in Noord - Europa, rapport LEI Wageningen UR, augustus 2016
Local for local in Europees perspectief, rapport LEI Wageningen UR, februari 2014
'Daar telen waar ze enthousiast zijn over je product', artikel Onder Glas, oktober 2012
Links
(4)Mogelijkheden buitenlandse productievestiging voor Nederlandse tomatentelers, nieuwsbericht WUR, augustus 2016
Regionaal target="_blank" voedsel, dossier Groen Kennisnet
Consumententrends, target="_blank" dossier Groen Kennisnet
Kansen voor tuinders in het buitenland, nieuwsbericht Groen Kennisnet, januari 2014
Leermateriaal
(2)Local for local, Wikiwijs leerarrangement
Regionaal voedsel: hoe werkt dat?, Wikiwijs leerarrangement