Nieuws

Slow Food Den Haag organiseert Benefietdiner voor schaapherders

Twee Haagse en razend enthousiaste Slow Food profs sloegen de handen ineen voor het kersverse Steunfonds Schaapsherders. Een steunfonds voor alle herders, opgezet door het Gilde van Traditionele Schaapherders, en mede ondersteund door Slow Food en de SZH. Doel van het fonds is een financieel vangnet vormen voor het voortbestaan van alle schaapherders.

De traditionele schaapherders hebben het moeilijk. Het beeld van de herder die met zijn of haar schapen over de heide trekt zou zo maar eens kunnen verdwijnen. Dat is om meerdere redenen tragisch: de biodiversiteit lijdt eronder, cultureel erfgoed gaan verloren en de herders verliezen hun broodwinning. Een aantal leden en professionals van Slow Food hebben zich het lot van de herders aangetrokken en organiseerden in samenwerking met de SZH op zondag 21 februari 2016 een benefietdiner bij restaurant La Burrata in Den Haag.

Slow Food steunt de schaapsherdersdoor bijzondere schapenrassen in de Ark van de Smaak op te nemen en traditionele herdersmethoden te beschermen door samenwerking te bevorderen. Deze steunactie is een aanvulling.

Nico Englebert van de Stijlslagerij en Damiano Piacenza van restaurant La Burrata boden samen een heerlijk en informatief Slow Food diner en – programma aan. Nonja Remijn lichte deze middag de achtergrond van de oprichting van het Gilde en de noodzaak van het steunfonds toe.

Foto’s van de middag zijn terug te zien op de Facebook pagina van Slow Food Den Haag.

(Bron foto: Jenny de Rooij, Slow Food Den Haag)