Nieuws

Start inschrijving impactprijs groen onderwijs 2018

Groenpact komt met een nieuw initiatief om aansprekende projecten uit het groene onderwijs een podium te geven: de Impactprijs groenonderwijs 2018. Leerlingen en studenten in verschillende categorieën kunnen inschrijven en zo kans maken op een prijs ter waarde van € 2.500,00. De prijzen worden uitgereikt op de GroenPact Manifestatie op 16 januari 2019 door minister Carola Schouten van LNV.

De Nederlandse groene sector loopt internationaal voorop bij het bedenken van innovatieve oplossingen. Leerlingen en studenten van groen onderwijs dragen hier in grote mate aan bij. Al tijdens hun studie zijn ze bezig met de maatschappelijke uitdagingen van de groene sector.

Samenwerkingsprojecten

Projecten kunnen meedoen als ze zijn uitgevoerd in 2017/2018, door een team van meerdere leerlingen/studenten en in samenwerking met één of meer bedrijven of instellingen.
Grote én kleine projecten zijn welkom, als ze maar op een of ander manier impact hebben op voedsel, klimaat, en/of leefbaarheid. Alle initiatieven die laten zien hoe belangrijk onze sector is kunnen meedingen naar de prijs.

Categorieën

Er zijn vier categorieën: vmbo-groen, mbo-groen, hbo-groen en universitair groen onderwijs. Er kan tot 16 november worden ingeschreven. Een professionele jury kiest in elke categorie een winnaar.

Promotie

Meer informatie is te vinden op de website van Groenpact. Ook zijn er flyers beschikbaar voor docenten, lectoren, begeleiders, leerlingen en studenten om de Impactprijs groen onderwijs 2018 onder de aandacht te brengen van zo veel mogelijk mensen.

(Bron foto: Groenpact)