Nieuws

Stel je lespakket samen op Groen Kennisnet

College leraar
Bron foto: Monkey Business Images, Shutterstock
Samenvatting
  • Onderwerp
    Leermiddelen groen onderwijs
  • Interessant voor
    Docenten
Bekijk de bronnen
Het nieuwe schooljaar is weer begonnen. Dit is hét moment om te kijken wat Groen Kennisnet voor nieuws te bieden heeft om jouw studenten nieuw, up-to-date materiaal voor te schotelen. Stel je eigen lespakket samen met de laatste bronnen, video’s en leermiddelen op Groen Kennisnet.

Leermateriaal op Groen Kennisnet

Groen Kennisnet is trots op haar kennisbank, waarin bijna 470.000 grotendeels Nederlandstalige, openbaar toegankelijke bronnen over het groene domein te vinden zijn. Maar hoe vind je in zo’n enorme collectie de bronnen die voor jouw onderwijs relevant zijn? Om het overzichtelijker te maken heeft de redactie 3.000 leermiddelen voorgesorteerd. Op de Groen Kennisnet wiki zijn complete cursussen en lespakketten openbaar beschikbaar. Bekijk het overzicht waar dit materiaal is toegespitst per thema en sector. Handig!

Nieuw schooljaar, nieuwe leermiddelen

Met name over de groene thema’s waarin de ontwikkelingen snel gaan loont het om te zoeken naar nieuwe bronnen in de kennisbank. Over actuele thema’s – denk aan stikstof, vogelgriep, japanse duizendknoop en de eikenprocessierups – zijn goede factsheets beschikbaar die in het onderwijs gebruikt kunnen worden. Video’s en kennisclips zijn vaak ook goed toe passen binnen het groen onderwijs en passen vaak beter bij de leerstijl van jongeren dan geschreven bronnen. Groen Kennisnet heeft 6.600 video’s in de collectie met uitgebreide webinars, korte instructiefilmpjes en alles daar tussenin.

Nieuw: bewaarfunctie

Misschien is het je al opgevallen, maar rechtsboven zit er sinds kort een “login” knop. Iedereen kan kosteloos een profiel maken op Groen Kennisnet. Nieuw is de mogelijkheid om berichten, dossiers, video’s, agenda items en nog veel meer te bewaren. Alles wat je bewaart komt in 1 overzicht terecht. Best praktisch, want zo kan je al het lesmateriaal dat je verzameld hebt makkelijk terugvinden.

Fig 1. De bewaarfunctie geeft je een overzicht van alles wat je verzameld hebt.

Fig 1. De bewaarfunctie geeft je een overzicht van alles wat je verzameld hebt.

Startpagina Leermiddelen

Speciaal voor docenten en het groene onderwijs is er nu de pagina Leermiddelen. Hier vind je een overzicht met nieuw leermateriaal, agenda-items en de ontwikkelingen van onze wiki pagina.