Nieuws

Stichting TOP voor projecten in het groen

In Stichting TOP (Terra outside projects) voeren tweedejaars studenten van de groene opleidingen van het MBO Terra in Emmen verschillende projecten uit voor het bedrijfsleven. Zowel plant als dier.

Stichting TOP is in september schooljaar 2017-2018 gestart. Dit jaar en komend jaar voeren de studenten van MBO Terra Emmen projecten uit in de uienteelt, achter de marktkraam, in het groenbeheer, de paardenhouderij en de entomologie.

Uien

Leerlingen die graag akkerbouwer willen worden, kunnen een project doen bij boerenbedrijf Beuling. Hier onderzoekt het groepje de verschillen tussen de rassen in de demoproef. Ze onderzoeken hier ook de bewaring en de afzetmogelijkheden.

Op de markt

Drie studenten van de opleiding Bloem en Design hebben in de opdracht "Halloweenmarkt" pompoenen uitgehold met kinderen en verkocht op de markt. Doel van dit project is presentatievaardigheden verbeteren en de omgang met kinderen. En er een mooie marktdag van te maken.

Groene borders

Twee studenten vernieuwen in Nieuw-Amsterdam voor de Verslavingszorg Noord Nederland de borders. Daarnaast komt er nieuwe beplanting in. Het grasveld toveren ze om tot nieuwe border met Rodondendrons en taxus. De beplanting moet ook makkelijk te verzorgen zijn door de cliënten. Hiervoor komt een beheersplan met hoe, waar en wanneer je moet snoeien en met welke gereedschappen.

Paarden

Andere studenten starten in januari 2018 een project bij een dressuurstal in Wapse. De opdracht is een dressuurclinic en vlechtcursus geven. De studenten gaan veel reclame maken op social media, en ze hopen dat er veel mensen van hun clinic en vlechtcursus willen leren.

Onderzoek naar insecten

Op de proefboerderij in Valthermond doen studenten onderzoek naar insecten die zich in groenbemesters en tagetes (afrikaantjes) bevinden. Ze zoeken en vangen de insecten en onderzoeken ze onder de microscoop. Doel van het onderzoek is te bepalen welke invloed de insecten op de bodem hebben. De resultaten komen in een verslag te staan.