Nieuws

Stokzagen met elkaar vergeleken

In navolging van vorig jaar, waarin stokzagen van de merken Stihl en Wolf zijn vergeleken, testte vakblad Tuin en Park Techniek recent 4 telescoopzagen van ARS en Silky. Winnaar van de tweede test was de Silky Forrester 4.5, maar eerlijk is eerlijk: de verschillen zijn minimaal.

In het artikel ‘Op het scherp van de snede’ zijn de specificaties nog eens door te lezen. Voor een snelle indruk is eveneens de video ‘Stokzagentest: ARS en Silky’ te bekijken die AgriMedia over de stokzagen maakte. (Voor mobiele devices: download de AgriMedia-applicatie).

Veelomvattende test

In de test spande het tussen de ARS 4.5, de ARS 5.5, de Silky Forrester 4.5 en de Silky Hayauchi 4.9. ‘Alles bij elkaar opgeteld, ’ zo wordt gemeld in het filmpje, ‘gewicht per meter, zaaghoogte, prijs per meter zaaghoogte, komt de nieuwe Forrester net iets beter uit de bus dan de andere drie’. In het vakblad is in een tabel af te lezen dat de (advies)prijs van de Forrester per meter zaaghoogte € 44,10 bedraagt, gevolgd door de Silky met € 44,46, de ARS 4.5 met € 48,66 en de ARS 5.5. met € 50,13.

In de tabel zijn eveneens de totaal(advies)prijzen per gereedschap aangegeven, gewichten, telescooplengte, enzovoorts. In de test is verder, onder meer, gekeken naar het gemak waarmee een zaagblad te verwisselen is, hoe stevig en op welke wijze het blad op de stok is bevestigd, hoe de steel in de hand ligt en of hoe de zaagstokken verstelbaar zijn (bijvoorbeeld: met klemmen en traploos of juist trapsgewijs).


(Bron foto: Vakblad Tuin en Park Techniek, editie februari 2014)