Nieuws

Studenten van Aeres Hogeschool vinden zeer snel een baan

Er is weinig werkloosheid onder de afgestudeerden van Aeres Hogeschool. Het werkloosheidspercentage is met 1,2 % zeer laag. Afgestudeerden van de hogeschool zijn erg tevreden over hun opleiding en over de aansluiting bij hun huidige functie. Dat blijkt uit cijfers van de HBO-Monitor 2017 die gisteren gepresenteerd werden. Binnen de sector is er bovendien veel vraag naar hbo’ers als vakdocent in het beroepsonderwijs en binnen de agribusiness sector.

De grote vraag blijkt ook uit het feit dat veel studenten al tijdens hun laatste studiejaar door toekomstige werkgevers worden benaderd. Dat biedt voldoende perspectieven voor studenten die een groene hbo-studie volgen. Met name de tuinbouw en de varkens- en pluimveehouderij wachten met smart op groene hbo’ers. De afgestudeerde docenten vinden nog sneller een baan op niveau (circa 95 % heeft binnen drie maanden een baan). De resultaten zijn afkomstig uit de HBO-Monitor 2017, een jaarlijks onderzoek naar de arbeidsmarktpositie van afgestudeerde hbo-studenten. Bijna 24.500 afgestudeerden hebben meegewerkt aan dit arbeidsmarktonderzoek. Belangrijkste conclusie uit het rapport is dat hbo’ers het goed doen op de arbeidsmarkt en de kwaliteit van het hbo goed aansluit.

Goede aansluiting

De aansluiting tussen opleiding en werk is voor afgestudeerden van Aeres Hogeschool (met vestigingen in Almere, Dronten en Wageningen) met 86% het beste van de groene hogescholen. Binnen de groep groene hogescholen scoort Aeres Hogeschool ook het laagste werkloosheidspercentage. Zowel binnen de agrofood- als de onderwijssector vinden afgestudeerden een baan in de eigen of verwante richting en op hbo-niveau. Afgestudeerden van de faculteit Wageningen, de grootste opleider van vakdocenten in het beroepsonderwijs in Nederland, hebben niet te klagen over hun arbeidsmarkt. Het lukt de instelling goed om studenten voor te bereiden op hun toekomstige carrière. Studenten leren en werken gedurende de gehele opleiding volop in de beroepspraktijk en vinden daarom nu hun opleiding snel een baan op niveau. Rieke de Vlieger, directeur Aeres Hogeschool is zeer tevreden met de resultaten van de HBO-Monitor. "Ik ben trots dat we als groene hogeschool bovenaan staan en het laagste werkloosheidspercentage onder onze afgestudeerden hebben bereikt. 84 % van de afgestudeerden zou opnieuw voor de opleiding kiezen en 86 % geeft aan dat de huidige functie aansluit bij de opleiding. Dat toont aan dat we het goed doen."

(Bron foto: Aeres Hogeschool)