Nieuws

Studentes ontwikkelen navigatie-app voor ruiters

Met een nieuwe app 'Paard & kaart' kun je als ruiter zelf routes samenstellen en delen met anderen. De app is ontwikkeld door mbo-studentes van Groenhorst Almere.

De navigatie-app ‘Paard & Kaart’ die door vijf studentes van de mbo-opleiding Paardensport en -houderij en Dierverzorging van Groenhorst Almere is ontwikkeld, is sinds 1 februari te downloaden in de App Store en de Google Play Store.

Navigatiesysteem

In het laatste jaar op het mbo van Groenhorst Almere krijgen studenten de opdracht om een eigen bedrijf te starten. Het plan van deze studentes was om de ultieme ruiter-app te ontwikkelen. Want waarom is er eigenlijk nog geen navigatiesysteem voor ruiters?

De begeleidende coaches en het bedrijfsleven raadden het ondernemersplan af, maar de studentes lieten zich niet tegenhouden. Vier maanden later is de app te downloaden, is er interesse vanuit Abu Dhabi en mogen de de studentes de app presenteren tijdens een Apple-event.

Routes

De app biedt mogelijkheden routes vast te leggen en te delen. Je zelf gereden routes kun je opslaan en terugvinden bij ‘eigen routes’. Kies je ervoor om deze routes te delen met andere gebruikers, dan kunnen zij deze terugvinden bij ‘online routes’. Online routes heeft drie categorieën: routes in jouw omgeving, de nieuwste routes en de populaire routes.

Met de zoekfunctie ‘zoek route’ kun je een route selecteren door de zoekfilters locatie, afstand en grondsoort te gebruiken. Bij de zoekfilter grondsoort kun je kiezen uit de categorieën: bos, strand, openbare weg, heide, duinen en overig.

(Bron foto: Thinkstock)