Nieuws

Studiemateriaal 'Maak werk van vers!'

Met de slogan 'Maak werk van vers' willen brancheorganisaties voor de groenten- en fruitsector laten zien hoe interessant de sector is. Ze ontsluiten kennis en hebben lesmateriaal ontwikkeld.

De groenten en fruitbranche (AGF) vinden het belangrijk te laten zien dat hun sector volop in beweging is. Het AGF Centrum voor Kennis en Ontwikkeling (AGF CKO) en het AGF Groothandelsfonds (AGF GHF) hebben daarom een website gelanceerd met informatie over de sector, filmpjes, en plaatjes.

Leerlingen die een stageplaats zoeken in deze sector kunnen er terecht. Er zijn mogelijkheden voor maatschappelijke stages of stages voor beroepsopleidingen (BOL en BBL). En er is lesmateriaal: lesbrieven, opdrachten en bijbehorende powerpoint-presentaties voor zowel de detailhandel als de groothandel. Er zijn twee pakketten:

Maak werk van vers!: studiemateriaal detailhandel

Les 1. Binnenkomst versproducten
Les 2. Opslag versgroenten
Les 3. Bewerken versproducten
Les 4. Presentatie van versproducten
Les 5. Advisering versproducten
Les 6. Advies en verkoop van versproducten

Maak werk van vers!: studiemateriaal groothandel

Les 1. Binnenkomst versproducten
Les 2. Opslag en hygiene van versproducten
Les 3. Inkoop versproducten
Les 4. Verkoop versproducten
Les 5. Vervoer versproducten
Les 6. Het keuren van versproducten
Les 7. De traceerbaarheid van versproducten
Les 8. De orderproductie van versproducten

Met de website en het lesmateriaal willen de initiatiefnemers laten zien dat er veel leuke en uitdagende banen zijn in deze sectoren. Ze denken wanneer leerlingen weten weet hoe dynamisch en veelzijdig de AGF-branche is, ze een bewuste keuze kunnen maken om in deze branche te willen werken.

(Bron foto: Maak werk van vers!)