Nieuws

Techniek openbaar groen staat niet stil

Als je denkt dat de techniek van openbaar groen niet spannend is, dan vergis je je. Er gebeurt van alles op het gebied van milieu, multifunctionele voertuigen, robots en maaimachines.

In het vakblad Stad+Groen nummer 5 van 2014 wordt volop aandacht besteed aan de machines en voertuigen waarmee het openbaar groen wordt onderhouden. Op allerlei fronten is de techniek in beweging.

Milieu-modificatie

Bijvoorbeeld op milieugebied. Moderne dieselmotoren zijn tegenwoordig uitgerust met een roetfilter. Maar wat moet je doen als je al een iets ouder wagenpark hebt dat nog niet aan de modernste eisen voldoet, maar ook nog niet aan vervanging toe is en je klant vraagt of je toch met materiaal met roetfilter werkt? Groenvoorziener Bruisten vertelt in Stad+Groen hoe zij terecht kwamen bij een bedrijf dat ook oudere motoren van filters kan voorzien om ze aan moderne uitstooteisen te laten voldoen.

Multifunctioneel

Werknemers van de gemeente Nieuwkoop vertellen enthousiast over 'hun' multifunctionele Hansa werktuigdrager. Hoewel dit speciale voertuig een stuk duurder is dan een trekker met aanhanger, maakt zijn veelzijdigheid dit meer dan goed. Daarbij zijn ze vooral te spreken over het feit dat hij erg smal en wendbaar is.

Robots

De titel van het artikel 'Help de robots komen eraan', dekt niet helemaal de lading. Want hoewel er achterin in het artikel wel aandacht is voor de Greenbot, een autonome robotmaaier, komen er veel meer producten aan bod van de Dutch Power Company.

Moderne maaier

Het laatste artikel in de reeks gaat over de Britse maaimachinefabrikant Ransomes die met een prototype vol interessante vernieuwingen marktaandeel wil terugveroveren in Europa.


(Bron foto: Thinkstock)