Nieuws

Terra presenteert tractorsimulator

Op 23 en 24 mei vindt de wereldpremière plaats van de tractorsimulator, bij onderwijsinstelling Terra. Als enige in de wereld beschikt Terra over de innovatieve tractorsimulatoren. De simulatoren maken deel uit van de Terra Rijschool, waar studenten hun T-rijbewijs kunnen halen. Dit is een voorwaarde voor studenten om stage te lopen bij bedrijven en organisaties waarbij ze met de tractor de openbare weg op moeten.

In de simulator worden praktijksituaties zeer realistisch nagebootst en er kan meteen geoefend worden met gewenste verkeerssituaties. Bovendien kunnen de lessen onder alle weersomstandigheden doorgaan. De simulatoren zijn in opdracht van Terra, in samenwerking met de bekende tractorfabrikant New Holland, ontwikkeld door het Groningse bedrijf 3iSIM.

Gepersonaliseerde lessen

De situaties zijn toegespitst op de individuele student: het lesaanbod wordt afgestemd op het instapniveau, de vaardigheden en het leertempo van de student. Door het trainen in de tractorsimulator zijn hierdoor minder praktijklessen nodig. Dit betekent een veiliger, voordeliger én milieubewuster lesprogramma.

Diverse voorpremières

Op de vestigingen van Terra waar een tractorsimulator staat (Winschoten, Emmen, Groningen en Meppel) vindt op woensdag 23 mei een voorpremière plaats. Tijdens de voorpremière kunnen alle studenten, hun ouders en docenten alvast kennis maken met de simulator op de Terra vestiging bij hun in de buurt. Ook de bedrijven in de omgeving zijn hiervoor uitgenodigd.

Overige geïnteresseerden zijn ook van harte welkom om tijdens de voorpremières de unieke tractorsimulator te zien.

Aanmelden voor een van de (voor)premières kan op de website van Terra.

(Bron: Terra)