Nieuws

Terugblik webinar Practoraat Dierenwelzijn en -gezondheid

Samenvatting
  • Onderwerp
    Praktijkonderzoek dierenwelzijn
  • Interessant voor
    Docenten
Bekijk de bronnen
In een maandelijkse webinarreeks zet Groen Kennisnet interessante ontwikkelingen binnen het groene domein in de spotlight. In mei 2022 stonden we stil bij het practoraat Dierenwelzijn en -gezondheid en de onderzoeken die door dit team uitgevoerd worden.

Wat is een practoraat?

Een practoraat is nieuw soort expertiseplatform voor praktijkgericht onderzoek binnen het MBO. Geleid door de practor zetten docent-onderzoekers en hun studenten zich in voor het ontwikkelen van toepasbare kennis. Het practoraat Dierenwelzijn en -gezondheid van Aeres MBO presenteerde de eerste onderzoeksresultaten en de lopende onderzoeksprojecten.

Onderzoekende houding

Practor Sara Albone trapte de bijeenkomst af met de introductie van haar team. Ook presenteerde ze de heldere doelstellingen van het practoraat. Het gaat niet alleen het ontwikkelen van praktische kennis, maar ook om het ontwikkelen van een onderzoekende houding bij docenten en studenten. Het practoraat ontwikkelt niet alleen praktijkgerichte kennis, het ontwikkelt ook onderzoekende mensen.

Onderzoek naar dierenwelzijn

Drie docent-onderzoekers presenteerden hun onderzoeksprojecten en deelden alvast de eerste resultaten. Eerst gaf Ralf Smeets een kijkje achter de schermen van het onderzoek naar dierenwelzijn bij herpeten. Daarna nam Douwe Algra ons mee in het onderzoek naar de effecten van UV licht op volierevogels. Tot slot vertelde Jan Gundelach over het vergelijkende onderzoek tussen de Nederlandse en Zweedse vangmethode voor pluimvee. Alle presentaties en de daaropvolgende discussie en vragen zijn hieronder terug te kijken.

Helaas, uw cookie-instellingen zijn zodanig dat deze video niet getoond kan worden. Vink marketing aan in uw cookie-instellingen en ververs deze pagina om de video te tonen.
Webinar over het Practoraat Dierenwelzijn en -gezondheid, 18 mei 2022

Bron: Groen Kennisnet