Nieuws

Tips voor thuiswerken

Nederland werkt thuis, voor zover mogelijk. In ieder geval tot en met 20 mei. Er zijn veel tips over het inrichten van je werkplek, hoe je contact kunt houden met collega's of hoe je bureaustoel instelt.

Op het web zijn heel veel tips te vinden over hoe je het beste kunt thuiswerken. Een aantal tips komen vaak terug. Zo moet je niet aan de keukentafel zitten werken of met je laptop op de bank hangen. Het beste is een een eigen werkplek in te richten. Hou een werkritme aan. Doe alsof je naar je werk gaat, sta op tijd op en doe je werkkleding aan.

Bureaustoel

Het techplatform Bright heeft een filmpje gemaakt met tips en valkuilen voor thuiswerken. In die film zie je hoe medewerkers van Bright hun eigen werkplek hebben ingericht.

Cumela, de brancheorganisatie voor loonwerk, heeft een filmpje gemaakt over het instellen van je bureaustoel. Je begint met de rugleuning. Je moet de zitting van je bureaustoel zo instellen dat je voeten de grond raken in een hoek van 90°. Het voorkomt dat je aan het einde van de dag rugklachten krijgt.

Videobellen

Contact houden met collega's is belangrijk. Bright geeft een overzicht van verschillende apps voor videobellen zoals Zoom, Microsoft Teams of Skype. In een video geeft Bright een aantal tips over videobellen. Die apps kun je ook inzetten voor afstandsonderwijs. Op onze pagina 'digitaal leermateriaal' vind je mogelijkheden om afstandsonderwijs vorm te geven.

Tijdens het thuiswerken moet je ook zorgen voor ontspanning. Zo wordt aaangeraden af en toe de deur uit tegaan om een ommetje te maken, of de hond uit te laten.. ArboNed geeft tips voor rek- en sterkoefeningen.

Aan het einde van de dag moet je de werkdag afsluiten: Zet de computer uit en ganaar een andere ruimte je ontspannen. En als je daar behoefte aan hebt, maak je nog even een ommetje als vervanging van het woon-werk-verkeer.

(Bron foto: Pexels)