Nieuws

Tips voor veilig werk bij scholen

Veilig werken bij scholen is lastig terwijl tientallen kinderen om je heen krioelen. Maar je kunt je voorbereiden. Mijd drukke momenten en maak afspraken met scholen. Cumela heeft tips en vuistregels op een rij gezet.

Kinderen zijn heel nieuwsgierig en willen alles weten, zeker als het om grote machines gaat. Ze willen weten wat je doet en nemen het niet zo nauw met de veiligheid. Brancheorganisatie Cumela vindt het belangrijk dat je veilig werkt in de buurt van scholen en heeft daarom een aantal vuistregels en tips op een rij gezet in de 'Toolbox Veilig werken in de buurt van scholen'.

Communicatie

Werk je in de buurt van scholen, dan kun je in ieder geval de drukke momenten vermijden. Dat zijn de tien minuten voordat een school begint of uitgaat. Je werklocaties kun je afschermen met bouwhekken. En om te zorgen dat kinderen weten wat er gebeurt, is communicatie met het onderwijspersoneel belangrijk. Zij kunnen uitleggen wat wel en niet mag.

Losliggend gereedschap, takken, of afgezaagde bomen zijn heel aantrekkelijk om mee te spelen. Zorg dat die buiten het bereik van kinderen blijven en ruim afval zoveel mogelijk op. En natuurlijk is het belangrijk dat je goed in de gaten houdt wat er gebeurt. Vraag het onderwijspersoneel toezicht te houden op het schoolplein.

(Bron foto: Shutterstock)