Nieuws

Tipt de docent: documentaire Bodemwinst

geploegde bodem [Fritz_the_Cat] via [pixabay]
Bron foto: Fritz_the_Cat (Vrij voor commercieel gebruik Geen attributie noodzakelijk)
Samenvatting
  • Onderwerp
    tips voor docenten, natuurinclusief, bodem, documentaire, film, gezondheid
  • Interessant voor
    docenten agro
Bekijk de bronnen
De landbouw kan een bijdrage leveren aan een gezond ecosysteem. In de film ‘bodemwinst’ vertellen zeven boeren hoe ze dat doen. Aan de hand van de Groen Kennisnet tipt de docent: Bodemwinst komen studenten meer te weten over de verschillende manieren waarom agrariërs bijdragen aan gezondheid in de brede zin van het woord.

    De documentaire bodemwinst, die voor educatieve doeleinden beschikbaar is in thematische kennisclips, laat studenten kennismaken met de brede betekenis van gezondheid binnen het agrarisch bedrijf. In de Groen Kennisnet Tipt de docent: Bodemwinst, kijken studenten deze documentaire en worden ze uitgedaagd zich te verdiepen in de keuzes die de agrariërs in deze video hebben gemaakt, en de voorbeelden te vergelijken met hun eigen praktijkervaringen. De opdracht is geschikt voor hbo en mbo studenten in de richtingen veehouderij, tuinbouw en akkerbouw en duur ongeveer 2 uur en 30 minuten.

    Over Tipt de docent

    Als je als docent gebruik wil maken van actuele informatie tijdens je les, is het soms best lastig geschikte bronnen te vinden. Groen Kennisnet helpt je daarbij met de rubriek ‘Groen Kennisnet tipt de docent’. Uit een kennisbank van meer dan 500.000 bronnen kiezen we actuele thema’s die we voorzien van opdrachten. Zodat jij deze meteen kunt inzetten in de klas.

    Meer informatie

    (6)
    Klik hier voor de vakinformatiepagina voor akkerbouwer Klik hier voor de vakinformatiepagina voor de melkveehouderij Klik hier voor de vakinformatiepagina voor de terreinbeheerder Klik hier voor de vakinformatiepagina voor de vollegrondstuinder Vind meer bronnen voor het onderwijs op de Groen Kennisnet startpagina leermiddelen Meer over Natuurinclusieve landbouw vind je op het Portaal Natuurinclusieve landbouw